SOFT SKILLS DIN FORTELE SPECIALE

Competente soft pentru rezultate hard.

Gandirea critica
Deciziile pe care le adoptam sunt adesea influentate de factori precum preconceptiile intelectuale si incadrarea incorecta a problemelor cu care ne confruntam.

Capacitatea de a analiza eficient orice situatie si de a actiona corect, de cele mai multe ori sub presiunea timpului sau gestionarea rapida a resurselor, reprezinta un mare avantaj competitiv in climatul de business actual.

Va ajutam sa identificati preconceptiile intelectuale si efectele acestora asupra deciziilor, sa definiti corect problemele care trebuie solutionate si sa stabiliti criterii clare si obiective pentru evaluarea si selectia modurilor de actiune.

Astfel, indiferent ca vorbim de task-uri day to day sau strategii pe termen mediu sau lung, probabilitatea de a lua decizii corecte care sa nu genereze efecte negative asupra companiei este mult mai mare.

Comunicare eficienta
Limbajul militar, la nivel de structura si terminologie specifica, se apropie mai mult de cel tehnic sau stiintific versus cel uzual, insa are avantajul de a avea o marja mica de eroare la nivel de interpretare subiectiva.

Ambiguitatea unui ordin sau intepretarile subiective cand vorbim de o misiune militara ar duce inevitabil la esecul acesteia, iar ‘costurile’ sunt cat se poate de grave. Aceasta ambiguitate sau lipsa unei comunicari adecvate afecteaza adesea si eficienta unei afaceri, unde costurile se masoare in timp, bani sau resurse pierdute.

De aceea, acest curs isi propune o introducere in arta comunicarii si relatiilor publice dincolo de notiunile teoretice, punand accent pe transmiterea informatiilor intr-un mod care scade marja de eroare spre minim.

Managementul timpului
Timpul, alaturi de resursa umana si cea financiara reprezinta una dintre resursele cele mai importante in cadrul oricarei companii, iar o gestiune incorecta a acestuia poate duce la pierderi de capital sau de profit considerabile pe termen lung.

Ne propunem nu doar sa prezientam notiunile teoretice specifice managementului Timpului, ci si sa exemplificam si sa oferim consiliere specializata, sa dezvoltam si sa imbunatatim acele abilitati necesare planificarii eficiente, ceea ce se va reflecta in optimizarea proceselor din cadrul organizatiei.

Tehnici de prezentare
In universul militar, in cea mai mare parte a cazurilor, misiunea unei structuri este aprobata in urma unui ”Briefing de aprobare a misiunii”, asadar succesul consta in abilitatea comandantului de a prezenta cursul de actiune cat mai precis.

De aceea este necesar, ca orice persoana avand sarcina de a prezenta informatii spre aprobarea unei audiente sa stapaneasca acele tehnici si metode de prezentare care ii pot mari sansele de succes.

Prin notiunile teoretice, exercitiile practice si consilierea specializata ne propunem sa dezvoltam si imbunatatim acele abilitati necesare sustinerii unei prezentari, indiferent de continutul si durata acesteia.

Cursul asigura intelegerea tehnicilor si metodelor de prezentare, planificarea unei prezentari si elementele tehnice care fac ca o prezentare sa fie reusita.

❗️ Fiecare curs dureaza 1 zi

Contactează-ne pentru a implementa competentele in organizatia ta.

 

LECTOR

Mihai%20Balc_edited.jpg

MIHAI BALC

"Expertiza din fortele speciale”

Personalitatea lui Mihai a fost modelata de activitatea in cadrul fortelor speciale, despre care obisnuieste sa spuna:“acolo vezi ce inseamna cu adevarat leadershipul, cand oamenii iti incredinteaza vietile prin acceptarea deciziilor tale”.


In cadrul fortelor speciale s-a format ca specialist in comunicare, apoi s-a ocupat de activitatile de pregatire si training a personalului de lupta. Insa in calitatea de subofiter a gestionat toate aspectele care tin de operatiunile fortelor speciale, de la planificare si pana la executia operatiunilor militate.


Mihai este licentiat in drept si are un master in administratea afacerilor.


In cadrul L.E.E. livreaza programe bazate  pe experienta acumulata in fortele speciale: gandire critica, comunicare eficienta, tehnici de prezentare, time management, leadership organizational si planificare strategica.