• L.E.E.

Rolul nostru în societate

Am decis ca primul articol să fie despre esență, esența noastră a tuturor.

Tu, omul! Care este rolul tău  aici?

Poate cu toții am trecut prin acest proces de conștiință, iar dacă nu, să încercăm acum, care este rolul nostru?


Uneori, am impresia că existăm, doar pentru a primi: de la părinți, societate, țară, etc. Toată energia noastră se concentrează în jurul a ceea ce dorim să primim și cât de puțin primim de fapt.


Amintesc în trecere:

  • Cât de puțin ne oferă partenerul

  • Cât de puțin ne oferă cei din jur

  • Cât de puțin ne ofera societatea

  • Cât de puțin ne oferă țara

  • Cât de puțin ne oferă Uniunea Europeană, etc

Oare chiar credem că rolul nostru principal este acela de a primi? Că omenirea s-a dezvoltat timp de  milioane de ani, pentru ca în 2017 să așteptăm să primim? De oriunde, dar să primim? Fără a face vreun efort, fără a avea o umbră de inițiativă?

NU!

Poza ( modestă) care apare la începutul acestui articol, are un rol. Focul, ceva banal pentru noi consumatorii de tehnologie de azi, a fost o invenție ( poate greșit spus invenție, dar a fost un efort, a fost o inițiativă), fără de care noi ca specie nu am fi existat azi!

Dacă omul primitiv ar fi așteptat cuminte ca cerul să i-l dea ( ref. focul)  de fiecare dată când avea nevoie, oare mai exista conceptul de foc, sau ar fi rămas o minune efemeră? Mai exista dezvoltarea noastră? Mai existam noi?


Noi, avem o datorie morală primordială! Aceea de  a contribui la progresul umanității!


Da, fiecare dintre noi, are această obligație morală, ca în centrul existenței noastre să existe dorința de progres. Progresul nu trebuie să vină doar din inventarea unei a 2-a Peniciline sau a altor chestini complexe. Progresul poate veni și din lucrurile mărunte pe care le facem în fiecare zi în jurul nostru, în familie în cercul de prieteni, în societate.


Credeți că un om obișnuit poate influența progresul societății? Zâmbesc acum … câte păreri am mai auzit…


Gândiți-vă la un locatar al unui cartier oarecare, care își  curăță/îngrijește aleea din fața sa. Credeți că vecinii, se vor lăsa mai prejos? Cât va dura până va influența aspectul zonei?

Gândiți-vă la un părinte care își crește copilul în spiritul respectului, toleranței și muncii. Credeți că acel copil se va accepta în jurul său copii intoleranți? Și exemplele pot continua.


Deci da, oamenii obișnuiti pot influența progresul societății, prin influențarea celor din jur. Si garantat, fiecare dintre noi a influențat pe cineva la un moment dat, prin urmare, de ce nu am face-o în mod  conștient?


Prin urmare, vă invit pe fiecare dintre voi să vă îndepliniți datoria morală, aceea de a contribui la progresul nostru, al tuturor!


Gândire critică

Tu în ce fel i-ai influențat pe cei din jurul tău? 🙂

1 000 000 de oameni având comportamentul tău, alcătuiesc o comunitate mai bună? 🙂


Gânduri bune,

L.E.E.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

Risking is better than regretting

RISKING IS BETTER THAN REGRETTING. Life is risky, but if we examine it we find that what we regret most are the risks we didn't take. Leading our evolution, L.E.E.

Great working environments

A LEADER WHO DOESN'T FIX OR FIRE TOXIC TEAM MEMBERS, DOESN'T DESERVE THE LOYALTY OF THE HIGH-PERFORMING ONES. High-performing employees deserve to work in great environments. Leading our evolution, L.

Respect is gained

PEOPLE WILL NEVER RESPECT AN INCOMPETENT AND UNTRUSTFUL LEADER. "Managers earn respect when they are respectful to others, as well as when they demonstrate trustworthiness, credibility, and a healthy

LET'S CONNECT

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Twitter

Copyright ©2021 www.leadingourevolution.com, All rights reserved.