Caută
  • Loredana Elena Egri

Mesaj pentru business owneri

”Viitorul va fi unitar”

Poate varia de la domeniu la domeniu însă în principiu progresul tehnologic are limitele lui. Astfel că diferențierea produselor din punct de vedere a caracteristicilor va fi din ce în ce mai grea (ce diferențe mai poate aduce un producător de televizoare, mașini, utilaje? Până la urmă tot vom ajunge la o limită a inovațiilor pe care le poate aduce un anumit produs).


Ce înseamnă asta?

Dacă produsele vor fi oarecum similare din punct de vedere caracteristici, capabilități, funcțiuni, înseamnă că serviciile asociate produsului vor avea o pondere din ce în ce mai covârșitoare în decizia de cumpărare.


Așadar,

investiți în oamenii care lucrează pentru voi. Ei au capacitatea de a duce aceste procese la nivelul în care companiile voastre să fie competitive. Și faceți în așa fel încât companiile voastre să aibă o cultură în adunarea, testarea și fructificarea ideilor noi.

Viitorul companiilor voastre va fi și mai incert dacă nu învățați cât mai repede să fructificați ideile valoroase care pot veni din rândul celor au pulsul lucrurilor. Lumea se transformă atât de repede încât este imposibil ca voi înșiși să puteți genera la nesfârșit idei pentru adaptarea companiei voastre la noile nevoi ale pieței.


Există o limită în toate, inclusiv în ideile pe care le puteți genera de unii singuri.

Însă angajații voștri pot fi o fântână nesecată de idei pentru stabilitatea și creșterea afacerii voastre! Atunci când angajații, acei oameni neascultați, veșnic neapreciați, reduși la tăcere și implicare reușesc să aducă performanță pentru alte companii care au știut cum să scoată valoarea din ei, este un semn că lucrurile pot fi făcute mai bine.

Învestește în oameni.

Ascultă oamenii.

Testează ideile și aplică-le rapid pe cele bune.

Nu te mai gândi, timpul chiar nu mai are răbdare.


Dragi business owneri, prezentul este în continuă schimbare, prin urmare dacă ceva a funcționat până acum asta nu vă garantează că o va face și de acum încolo. Puteți pierde totul de la o zi la alta, indiferent de mărimea companiei voastre și pot susține această afirmație cu exemple concrete.


Investiți în oamenii voștri, iar odată cu creșterea lor personală și afacerile voastre vor avea mai multă stabilitate. Nu se mai potrivește mentalitatea în care lăsăm omul prost și neapreciat pentru că așa nu va avea pretenții, pentru că îngropăm și companiile odată cu ei. Dar important este ce facem diferit în viitor.

Ca oamenii să aibă idei este important: să vadă cât mai multe, să fie sănătoși fizic, să aibă energie. Aspecte în care companiile voastre pot avea un impact, chiar și cu un buget minim alocat. Partea bună este că odată cu acestea, angajații vor avea o viață mai satisfăcătoare implicit performanța la job va fi mai bună.


Cum puteți contribui la cele 3 căi generatoare de idei: viziune amplă, sănătate și energie?

  • Sănătate: instaurarea unor practici de analize periodice, sau asigurări medicale private. Nu spuneți că nu vă interesează, deoarece bolile și riscurile asociate lipsei informării pe tema prevenției voi le plătiți, gândiți macro.

  • Energie: încurajați-i să facă mișcare (abonament la sală, sport în echipă). Faptul că ei fac mișcare înseamnă mai multă productivitate pentru voi, mai multe idei, mai multă putere de muncă. Nu spuneți că nu vă interesează acest aspect, gândiți macro.

  • Viziune amplă: stimulați-le apetitul pentru cunoaștere, dezvoltare, prin organizarea/înscrierea la cursuri, evenimente. Tot voi veți benefica de pe urma efectelor pozitive care însoțesc aceste practici, deoarece odată cu lărgirea viziunii vin și ideile de îmbunătățire a tot ce îi înconjoară, inclusiv procesele din cadrul jobului.

Nu spuneți că nu vă interesează acest aspect, din nou gândiți macro.

Dacă vrem să rezistăm și vrem să o facem bine, va trebui să modificăm modul în care privim afacerile. Și nu ne putem permite să pierdem nici măcar o companie cu un singur angajat.


Gânduri bune,

L.E.E

0 afișare