Caută
  • Loredana Elena Egri

Mesaj pentru angajați

”Nu suntem atotștiutori, prin urmare să nu pretindem că am fi”

Cu toții provenim din aceeași țară care nu a avut acces la informații timp de zeci de ani, care nu a avut libertate de gândire. Deci din nimic, nu avem cum să ne naștem atotștiutori iar golul acesta se va umple în timp. Depinde de acțiunile fiecăruia din noi dacă acest gol se va umple în 10 sau în 100 de ani.

Totul: de la satisfacția vieții, o familie funcțională, sănătate, relațiile cu ceilalți, performanța la job, motivarea angajaților, gestionarea eficientă a afacerii sau a țării, toate acestea sunt lucruri care se învață. Nu excelăm acum la ele pentru că nu le stăpânim. Iar pentru a le stăpâni trebuie să învățăm, așadar o atitudine de atotștiutori, care nu vor să se perfecționeze nu are cum să ne scoată de unde ne aflăm acum.  


Nu avem altă cale de a ajunge la performanță decât prin învățare.

A socializa doar în grupul de cunoscuți, a ne izola de tot ce înseamnă informații noi, a nu citi, a refuza orice părere nouă, orice sfat, a nu lua în seamnă sfaturile primite de la experți/persoane recunoscute în domeniul lor, a nu participa la cursuri/seminarii/evenimente este sinonim cu lipsa de progres.

Viața împlinită pe care o visăm este la o informație distanță.

Răspunsul la întrebarea care ne macină existența, jobul pe care îl visăm, ideea de afacere pe care o căutăm, șansa pe care o așteptăm, toate acestea sunt la o informație distanță. Însă este imposibil ca acea informație să ajungă la noi, atunci când noi am închis orice cale de comunicare cu ea!

Partea bună este cu cât ne vom deschide mai mult și vom lăsa informațiile să ajungă la noi, cu atât vom fi mai pregătiți, mai buni în ceea ce facem, mai performanți, mai fericiți, prin urmare mai stăpâni pe viața și pe rezultatele noastre. În același timp îi vom putea crește și pe ceilalți din jur: cunoștințe, familie, loc de muncă, colegi.


Țara asta nu are cum să crească decât dacă creștem cu toții.

Fiind așa cum suntem acum, avem viața pe care o știm. Deci deschide-ți mintea către informații, experiențe, oameni noi, poate înseamna o nouă viață la care nici măcar nu ai visat.

Gânduri bune,

L.E.E

0 afișare