Caută
  • Loredana Elena Egri

De ce ai nevoie de „neascultători” în compania ta

Oamenii de afaceri foarte buni sunt cei care investesc în angajați care știu să facă profit. Oamenii de afaceri de succes nu sunt cei care obțin mulți bani din profit, ci aceia care pierd cei mai puțini bani din investiții. A fi un om de afaceri înseamnă să știi să investești, nu să obții profit cât mai mare.


De ce îți angajezi oameni în compania pe care o conduci? Pentru că ai nevoie de cineva care să facă un lucru în compania ta, nu? Le spui ce să facă, ei fac ceea ce li se spune și sunt plătiți pentru asta. E simplu, nu? Da, răspunsul este foarte simplu. Dar este și eronat în același timp. Total greșit. A angaja oameni doar ca să „te asculte” și să facă lucruri este o investiție foarte proastă. Este ca și cum ai cumpăra un smartphone de ultimă generație pentru a-l folosi ca presse-papier.


Chiar „neascultătorii”, oamenii care pot lua decizii alături de tine, de foarte multe ori, mai bine decât tine, managerii, specialiștii de marketing, profesioniștii care îți pot inova procesul de producție, cei care sunt convinși că lucrurile se pot face mai bine și mai eficient decât tu le spui să le facă, toți acești oameni reprezintă, de fapt, principala valoare a companiei tale. Ei, și nu cei disciplinați care „fac ceea ce li se spune”.


Angajezi oameni pentru că ai nevoie de cineva care, în locul tău, să facă un lucru în compania ta.


Continuarea pe site-ul Aliz Kosza aici.

0 afișare