Caută
  • Loredana Elena Egri

Bookfest 2019

”Invata vanzari din greselile mele” la Bookfest 2019


Ce prilej mai potrivit pentru a lua ”pulsul pietei” decat Bookfest. Evenimentul a fost ideal pentru a raspunde intrebarilor curioase ale celor care ne-au vizitat standul.


Iata 3 dintre curiozitatile adresate:


1 ”Trebuie sa te nasti cu talent pentru a face performanta in vanzari?”

Talentul poate favoriza intr-adevar performanta in vanzari dar nu este o conditie obligatorie.


A munci in mod consistent, consecvent și inteligent aduce performanta si predictibilitate in viitor. Intr-adevar cei care au talent vor reusi asta mai rapid, insa in lipsa acestor obiceiuri, talentul se iroseste.

(Mai multe despre lupta dintre talent si munca la capitolul 3- Lipsa muncii)


2 ”Care este motivul pentru care oameni cu talent vizibil in vanzari obtin rezultate mediocre?”

Talentul de unul singur nu este suficient. Iar motivul pentru care oameni care au norocul de a se naste cu talent in vanzari nu obtin performanta, este faptul ca nu sunt constienti de obiceiurile care lucreaza impotriva lor.


Subiectele abordate in carte (exceptandu-le pe cele care tin de tehnica vanzarii), sunt de fapt obiceiuri comportamentale care influenteaza performanta in general. Lipsa diplomatiei, presupunerea, lipsa inteligentei emotionale, etc, sunt exemple de comportamente care limiteaza performanta agentului de vanzari, chiar si in existenta unui talent extraordinar.


Domeniul vanzarilor este unul complex. Tocmai de aceea faptul ca un agent are talent la vanzari, motiv pentru care ar vinde mai usor catre potentialii clienti, nu ii garanteaza performanta pe termen lung. Pentru asta este nevoie de o relatie excelenta si cu alte parti precum comenzi, transport, servisare, suport, implementare, facturare, etc.


3 ”De ce as cumpara o carte de vanzari daca nu lucrez in acest domeniu?”

Obișnuiesc sa spun asa: atunci cand colegul care se implică mai puțin decat tine primeste avansarea pe care tu o meritai; atunci cand se foloseste cineva de tine fara a da nimic inapoi; atunci cand desi ai o idee stralucita nu te ia nimeni in serios, nici macar atunci nu ne dam seama cat de diferita ne-ar fi viata daca am cunoaste principii din vanzari.


Fiecare actiune pe care o facem în mediul social este o vanzare. Iar daca nu suntem deschisi pentru a ne educa in sensul acesta, este foarte probabil sa ramanem in postura de cumparatori pentru intreaga noastra viata: adica sa cumparam ce vor altii si uitam de ceea ce vrem sau suntem noi.


Daca nu ai reusit sa ajungi la Bookfest, cartea se poate comanda aici.


Cu drag,

autoarea :)


15 afișare