Caută
  • Loredana Elena Egri

Doua idei de marketing strategic de la unul din cei mai experimentati top manageri din Romania

Actualizată în: 18 Nov. 2019

Are 40 de ani de business, a lucrat in 17 industrii diferite si de 4 ori a fost CEO. A condus companii de top precum Orkla Foods Romania, MOL Romania sau Fabryo Corporation, avand o experienta extrem de vasta in constructie de brand, strategie sau diagnoza de business.


In tot acest timp a construit si dezvoltat branduri  puternice, care sunt si azi în topul marcilor din industriile pe care le  reprezinta: Poiana, Tomi, Ardealul, Bunica, Unirea, Wiesana, MOL, Savana. 


💡Mandatul ei de la Fabryo este utilizat si azi ca studiu de caz la „London Business School” pe inovatie dupa ce a reusit, in mai putin de 1 an, sa duca compania de pe locul 3 pe primul loc in preferintele consumatorilor.


💡Ca CEO Orkla a cumparat si integrat 3 companii importante (dintre care al doilea jucator din piata la productia de pate si carne si al treilea jucator la productia de margarina) si a contribuit la dezvoltarea brandurilor ca Tomi, Bunica, Wiesana, Linco, Ardealul.


💡Pe parcursul celor 3 ani in care a fost CEO la MOL Romania compania a avut cea mai dinamica dezvoltare de tip Greenfield din istoria sa, adaugand 34 de statii noi si devenind profitabila.


Astazi, pe site-ul si pagina ei de pe retelele de socializare, ne intampina din postura de business mentor. Postura in care de 7 ani pune la dispozitia antreprenorilor toate cunostintele acumulate in cele 4 decenii de experienta in business. In acest proces trece afacerile printr-un proces de evaluare integrata – diagnoza de business, iar ulterior, pe baza rezultatelor obtinute, concepe cele mai potrivite strategii luand in calcul totodata ADN-ul unic al fiecarei companii.


Doua lectii principale invatate pe parcursul celor 40 de ani de experienta in piata de business, conducand corporatii si lucrand cu antreprenoriatele romanesti sunt:


⑴ Retelele copy-paste nu functioneaza in business

Fiecare companie are un ADN propriu, iar solutiile vin intotdeauna pe aceleaşi drumuri pe care au venit şi provocarile. Deci fiecare strategie de business trebuie sa plece din interiorul companiei (dinspre oamenii, potenţialul şi resursele existente) şi nu din exteriorul acesteia. De aceea retele preluate copy-paste nu functioneaza.


⑵ Umanitatea in business nu inseamna vulnerabilitate

Pentru majoritatea oamenilor de business aflati in pozitii de top management, cuvantul suflet = vulnerabilitate. Si le este teama sa vorbeasca despre el, cu atat mai mult in business unde pragmatismul este considerat o virtute. Insa emotiile fac parte din organizatii şi influenteaza direct atat brandul companiei cat si rezultatele financiare.


Emotiile nu pot fi neglijate. Ele produc eficienta doar daca sunt integrate corespunzator, ca un element de stabilitate si echilibru. Oamenii functioneaza bine si aduc rezultate, implicit performanta, doar daca sunt relaxati, liberi, motivati si creativi. Asadar organizaţiile au si ele suflet, iar strategia de business se construieste numai din interior, cu si prin oamenii din interior.


Strategul de business despre care vorbim este Aliz Kosza (foto) si va veni pe 26 noiembrie la Hotel PRIVO din Targu Mures cu o conferinta de o zi de marketing strategic, despre dezvoltarea unui brand puternic si durabil.


Conferința este adresata antreprenorilor si managerilor din Regiunea Centru. Mai multe detalii puteti gasi aici.

0 afișare