Caută
  • Loredana Elena Egri

Încredere versus Competență

Competența și încrederea sunt două calități importante din viata noastră, ambele cu mare greutate nu degeaba ne este atât de greu să alegem pe care dintre ele să o dezvoltăm mai mult.


Ne dorim oameni competenți în jur? Să ne gândim bine:

  • Ei cunosc mai bine decât oricine mersul lucrurilor

  • Știu cum să îi convingă pe ceilalți să facă ce vor ei

  • Anticipează schimbările, pericolele

  • Mișcă lucrurile în direcția dorită de ei

  • Calculează tot

  • Au un sentiment de importanță care poate ajunge ușor la narcisism

  • Se cred mai presus de toate

Dacă sunt oameni de încredere, cu siguranță că îi vrem în jurul nostru însă, dacă au o problemă cu încrederea, nu reprezintă altceva decât un imens risc.

Într-o societate în care oameni apreciați pentru competența lor deosebită sunt acuzați de devieri comportamentale grave, începem să ne punem niște semne justificate de întrebare despre riscul la care suntem expuși când avem în preajma noastră oameni foarte competenți.


Istoria noastră este atât de bogată în exemple de oameni geniali care nu au fost lăsați să își aducă la lumină gândurile revoluționare ghiciți de către cine? Exact, de oamenii competenți! Poate e mai bine nici să nu cunoaștem aceste cazuri, pentru că ne-am da seama că s-au pierdut generații întregi din cauza ascunderii informațiilor revoluționare de către cei competenți. Societatea din prezent nu diferă cu foarte mult de acele vremuri, în continuare multe dintre frânele care se pun în calea dezvoltării noastre, sunt făcute de oameni foarte competenți cărora le este teamă să le fie pusă la îndoială competența de niște oameni necunoscuți cu idei revoluționare. Este de înțeles nu?


Haideți să ne gândim la un business: ce înseamnă să angajezi un om extrem de competent, dar cu lipsuri la capitolul încredere? Înseamnă să îți pui afacerea în pericol, poate chiar să te trezești că rămâi fără ea.

Dar în viața personală? Ar putea însemna riscul de fi părăsit sau folosit în cel mai neplăcut mod posibil.

Competența fără încredere are o aură negativă, pare mai mult a risc decât a oportunitate, iar până la urmă așa și e.

Dacă percepem întâi competența și abia apoi dacă putem avea încredere, s-ar putea să ne trezim cu multe neplăceri.

Dacă ne dorim să avem o viață fără riscuri inutile  e normal să ne punem speranțele în oameni de încredere. Pentru că persoana având competența dar nefiind de încredere este un risc direct. Încrederea așadar este un atu pe cât de important, pe atât de prețios.


Nu știu dacă oamenii care nu sunt de încredere se pot schimba, dar știu cu siguranță că ne putem dezvolta abilitățile pentru a îi depista mai bine. Până la urmă, dacă reușim să recunoaștem un om care nu este  de încredere, dar este extrem de competent, nu înseamnă că trebuie să îl îndepărtăm de noi. E păcat să renunțăm la beneficiile pe care ni le-ar putea aduce. Cu puțină atenție putem avea maxim beneficii de pe urma lor, cu zero neplăceri.


Iar cum spunea un psiholog într-un articol ” în procesul de formare a unei prime impresii competența este luată în calcul dar numai după ce încrederea a fost confirmată. Competența pentru strămoșii noștri era un risc pentru vătămarea persoanei”.


Prin urmare, este ideal să reușim să fim oameni de încredere. Ulterior vom avea tot timpul din lume să ne dezvoltăm și competența,


Tu ești de încredere?

L.E.E.

0 afișare